Elkészült az MI, mely pillanatok alatt kiszűri a manipulált fotókat

2018. június 26.
5.3501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem tartott rövid ideig, és kellett is hozzá egy óriási adatbázis, de az Adobe munkatársai bejelentették, hogy elkészítették saját mesterséges intelligenciájukat, mely képes pillanatok alatt felismerni, ha egy képet manipuláltak.

Újdonságuk rendkívül fontos lehet például az álhírek terjesztésének megakadályozásában, noha a Maryland Egyetem szakértőivel közös projekt kapcsán kihangsúlyozták, hogy legyen szó bármilyen profi manipulátorról, jellemzően el kell követnie olyan apró hibákat a fotókon, melyek alapján az MI rögtön megállapítja a hamisítást.

A szakértők több tízezer fotót, eredetit és manipuláltat egyaránt felvittek az MI adatbázisába annak érdekében, hogy felfedezze a manipuláció nyomait, ami gyakran néhány pixelből is megállapítható már, és mivel köztudott, hogy nincs tökéletes vágás vagy módosítás, néhány oda nem illő képpont vagy a rossz árnyékolás máris lebuktathat egy-egy ilyen próbálkozást.

Mint az Adobe is elismerte, módszerük messze nem 100 százalékos, de folyamatosan bővítik az MI adatbázisát, hogy a jövőben könnyebben kiszűrhetők legyenek az utólag meghamisított felvételek.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 11 hónapja

És ez miért is lesz jó tulajdonképpen?

válasz erre

Porthos

1 éve, 11 hónapja

Nem fog ez működni... A nagy hibákat észre fogja venni de azt az ember is észre veszi. Mármint akit érdekel.

válasz erre

Levi87

1 éve, 11 hónapja

Na erre azért kiváncsi leszek...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink