Elkészült az anyag, mely valóban képes láthatatlanná tenni az embert

2019. október 18.
12.4431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő találmányt sikerült alkotniuk a kanadai Hyperstealth fejlesztőinek, akik lassan egy évtizede tökéletesítik már álcázástechnikai megoldásaikat, ezáltal most elkészítettek egy olyan anyagot, ami valóban képes láthatatlanná tenni az embert.

Az IFL Science beszámolója szerint a Quantum Stealth névre keresztelt anyag működésének pontos részletei nem ismertek, de annyit elárult a gyártó, hogy a fénytörés tudományát alkalmazták a vékony és könnyű anyag megalkotásakor, ezáltal ideális körülmények között - ez nagyon fontos kulcsszó - a pajzsszerű megoldás képes teljesen elnyelni a színeket úgy, hogy azzal álcázást nyújt a mögé bújó embereknek vagy objektumoknak.

A láthatatlanná tévő anyag érdekessége, hogy működéséhez nem szükséges áramforrás, sem akkumulátor, teljes egészében passzív technológia, hatékonysága éppen ezért még messze nem tökéletes, de a kanadai vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy minden körülmény között teljes láthatatlanságot adjon. Az alábbi prezentáció alapján néhány esetben már most elképesztően működik.

4 hozzászólás

betyár

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Érdekes a cucc.

válasz erre

inkognito

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nem rossz.

válasz erre

technomancer

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Tök menő tényleg, csak kár hogy elmosódott. De nagyon durva!

válasz erre

Porthos

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nagyon laza! meglepett smiley

válasz erre