Elkészült az Android Oreo Go Edition

2017. december 05.
6.7181
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ahogy az idei Google I/O konferencián a keresőóriás elmondta, még idén aktiválják az Android belépőszintű mobilokra szánt változatát, és az ígéret szép szó alapon, a mai napon elérhetővé vált a Go Edition névre keresztelt megoldás.

Az operációs rendszer létrejöttének a célja, hogy az olcsó, következésképp igencsek gyenge erőforrásokkal rendelkező Androidot futtató okostelefonok tulajdonosainak se kelljen csalódni az Android élményben, ezért egy könnyebb, kevésbé hardverigényes technológiát alkottak a keresőóriásnál.

A végső verzió természetesen az Android 8.0-ás változatának, az Oreo-nak az alapjait használja, és Google szerint a legolcsóbb, leggyengébbnek számító mobilokon is tökéletes használhatóságot biztosít, igaz ehhez kompromisszumokat kell alkalmazniuk.

Ezek között találjuk például a Play Store egyszerűsített külsejét és működését, de az egész operációs rendszert átszövi ez a mentalitás, sőt a Google felkérte az applikáció fejlesztőket, hogy készítsék el a programjuk könnyedebb, Android Oreo Go Edition változatát is, hogy tényleg semmiből ne maradjanak ki azok, akik olcsóbb mobilt birtokolnak.
1 hozzászólás

VDemon

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nem nagyon terjed ez a rendszer (sem), ugyanúgy el fog bukni mint a Google tv.

válasz erre