Elképesztő teljesítmény: az Nvidia bejelentette Quadro RTX grafikus kártyáit!

2018. augusztus 14.
3.7581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Nvidia a Siggraph 2018 esemény részeként hivatalosan is leleplezte Quadro RTX névre keresztelt legújabb grafikus kártyáját, mely az új Turing architektúrára épül, és hihetetlen teljesítményt kínál majd a felhasználók számára.

Az új kártya képes lesz például a filmek és a játékok esetében is kezelni a valós idejű Ray Tracing-et, ezáltal a kártyacsalád akár 10 Giga Rays/sec-re is képes lesz 16 TFLPOS teljesítmény mellett, ami olyan jelentős, hogy az Nvidia szerint 2006 óta nem volt ilyen nagy előrelépés egyetlen grafikus kártyájuk esetében sem.

Mindennek természetesen meg is kéri majd az árát a gyártó, hiszen a belépő szintű Quadro RTX 500-as 16GB frame buffer és 6 Giga Rays/sec-es teljesítménnyel 2,300 dollártól indul majd, és míg a középkategóriát az RTX 600-as képviseli (24GB frame buffer és 10 Giga Rays/sec) 6,300 dollárért, addig az abszolút nagyfiú az RTX 800 lesz (48GB frame buffer és 10 Giga Rays/sec) a maga 10 ezer dollárjával, ami felénk a 3 millió forintos összeghatárt karcolgathatja majd.

Az Nvidia bemutatott néhány látványos technikai demonstrációt is az új kártyák teljesítményéről, érdemes vetni rájuk egy pillantást:

Nézd nagyban ezt a videót!









4 hozzászólás

KalandMester

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

A Quadro széria még mindig professzionális kártya család. Ezeket a vasakat nem otthoni pc-be szánják azért ezt ne feledjük el.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

Nem épp kicioccó! röhögő smiley meglepett smiley

válasz erre

TEchie

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

Nem aprózták el az árat.

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 1 hónapja és 9 napja

Hárommillió???? meglepett smiley

válasz erre