Elképesztő összegért vesz nyílt forráskodú technológiákat fejlesztő céget az IBM

2018. október 30.
3.3151
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas felvásárlásba kezdett az informatikai világ egyik óriáscégeként ismert IBM, akik bejelentették, hogy 34 milliárd dollárt, avagy közel 9500 milliárd forintot fizetnek ki hamarosan egy nyílt forráskódú technológiákat fejlesztő vállalatért.

A kiválasztott a Red Hat Inc. lett, akik ezzel be is kerültek a rekordok könyvébe, hiszen a történelem során még egyetlen szoftveres cégért sem fizettek ennyit az informatikai piacon, az eddigi csúcstartó ugyanis a Microsoft volt, akik két évvel ezelőtt mintegy 26 milliárd dollárért csaptak le a LinkedIn-re.

Az üzlet és az összeolvadás várhatóan hosszú hónapokig, a szakértők szerint akár jövő év végéig is elhúzódhat, miközben már most biztos, hogy a Red Hat vezérigazgatója az IBM vezetésébe kerül, a cég főhadiszállása azonban megmarad Észak-Karolinában, ahonnan az új anyavállalat felhő alapú technológiáit szeretnék megtámogatni.

A Red Hat nevét a legtöbben egyébiránt a Red Hat Enterprise Linux-szal említik egy lapon, akik már évek óta szeretnének beolvadni egy óriásvállalathoz, azonban egészen mostanáig ment a harc azért, hogy ki kaparinthassa meg őket. Mint kiderült: az IBM győzedelmeskedett!
3 hozzászólás

VDemon

9 hónapja, 6 napja

Na a francba. Nemár...

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 6 napja

IBM-nél talán nem lesz rossz helye. Mondjuk a Suse is akkor csúszott le, amikor egy nagy vállalat kezébe került...

válasz erre

Mordorer

9 hónapja, 6 napja

Hát, ez érdekes házasság.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink