Elképesztő: óránként 1000 km/h-s sebességgel közlekedne az ausztrál szuperszonikus vonat

2017. november 21.
8.0291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben hazánkban még sok helyen Piroskákkal zötykölődünk, el sem tudjuk képzelni, hogy a világ más részein már több száz kilométer per órás sebességgel közlekednek a vonatok, márpedig folyamatosan dőlnek meg a rekordok, így hamarosan például Ausztrália is csatlakozik a sorba.

A Hyperloop One vállalat ausztrál ágazata ugyanis bejelentette, hogy Ultraspeed Australia név alatt szeretnének megalkotni egy olyan szuperszonikus vasútvonalat, aminek részeként Sydney és Brisbane között akár 1000 km/h-s sebességgel is száguldozhatnának az utasok, aminek köszönhetően a két város között akár egyetlen óra alatt is meg lehetne tenni a több mint 700 kilométeres távolságot.

Ez azt jelenti, hogy a vonatok közel hangsebességgel száguldoznának a kenguruk földjén, amihez a kivitelezők egy hyperloop alapú csőrendszert építenének fel, aminek az elgondolását Elon Musk álmodta meg évekkel ezelőtt a vákuumtechnológián alapulva.

Hogy az Ultraspeed Australia mikor valósulhat meg, az egyelőre kérdéses, hiszen a kivitelezők egyelőre pénzügyi segítséget keresnek maguknak, ami nem lesz egyszerű, lévén a beruházás több milliárd amerikai dollárba kerülhet.
3 hozzászólás

inkognito

6 éve, 10 hónapja és 23 napja

Az nem semmi. meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

6 éve, 10 hónapja és 23 napja

Kisfaludy82 írta:
Remélem olvassák a MÁVnál. röhögő smiley
Olvasták, most keresik a fáklyát és a vasvillát, hogy elintézzék az eretnek ausztrálokat.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 10 hónapja és 23 napja

Remélem olvassák a MÁVnál. röhögő smiley

válasz erre