Elképesztő módon játszotta ki az Uber a hatóságokat

2017. május 06.
3.5191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hihetetlen, de egy újabb botrány kerekedik éppen az Uber feje felett, akik a legfrissebb hírek szerint ezúttal a hatóságokat verték át egy szoftver segítségével, ezáltal az amerikai Igazságügyi Minisztérium eljárást indított a vállalat ellen.

A Reuters beszámolói szerint az Uber egy percig sem titkolta, hogy készítettek és aktívan használtak is egy olyan Greyball nevű programot, ami nem tudni, hogy miként, de képes volt megkülönböztetni az utasoktól a hatósági ellenőröket, akik bár úgy hitték, hogy a normál programot használják, de a valóságban annak egy módosított változatát telepítették, így nem tudták elfogni az illetéktelenül működő Uber sofőröket.

Az ügyben a cég egyelőre ügyvédjén keresztül nyilatkozott csupán, amiből megtudtuk, hogy a programot csak pár hónapig használták, és kizárólag azokon a területeken, ahol jogilag még nem fogadták el az Uber működését - például Portland és Oregonban csak 2015-től legális az Uber -, azonban a szabálysértés így is megtörtént, szóval a szolgáltató óriási büntetésre számíthat, noha a nyomozás egyelőre nagyon kezdeti szakaszban jár.
5 hozzászólás

technomancer

7 éve, 6 hónapja és 19 napja

Nem egy szívbajos banda ez. Kicsit túlfeszítették a határokat. Ez pl konkrétan bűncselekmény.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 6 hónapja és 19 napja

Komolyan mondom ezek szembemennek mindennel. Állandóan trükköznek, mindenfelé reppennek róluk ki az érdekesebbnél érdekesebb infók. Mára a szememben abszolút megbízhatatlan valamivé vált.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 6 hónapja és 19 napja

Na erre kíváncsi leszek hogy oldották meg. Gondolom majd csak kiderül a peranyagokból amikor már lesznek.

válasz erre

Porthos

7 éve, 6 hónapja és 20 napja

Elég sok botrányba keveredik ez a banda amúgy...

válasz erre

betyár

7 éve, 6 hónapja és 20 napja

Ilyen programot szerintem sokan akarnak maguknak. röhögő smiley

válasz erre