Elképesztő: már írott szöveg alapján is tud képet alkotni a mesterséges intelligencia

2018. augusztus 09.
1.3321
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb elképesztő áttörést sikerült elérniük a Koppenhágai Egyetem szakembereinek a mesterséges intelligenciával, lévén az intézmény egyik professzora képes volt úgy programozni a gépagyat, hogy az képes írott szöveg alapján képet alkotni.

Bár a technológia egyelőre még egészen kezdetleges, így a beszámolók szerint az MI csak erősen pixeles képeket tud összehozni a szövegek alapján, de már az is óriási szó, hogy a generatív konstruktív hálózatok képesek értelmezni a szövegeket, és abból valami teljesen új dolgot alkotni.

A kutató által GAN-rendszernek hívott újdonság lényege, hogy két hálózat folyamatosan összedolgozik egymással, ezáltal a szöveg értelmezésével állandóan megvétózva a másik döntését, ami azért előnyös ebben az esetben, mert addig-addig dolgoznak és passzolgatják egymásnak az információkat, amíg egyre pontosabb eredmény nem születik.

A módszert az egyetem munkatársa T2F-nek nevezte el, és a későbbiekben rengeteg dologra alkalmazhatják majd, első körben például a rendőrség munkáját könnyítheti meg, akik pontos személyleírás alapján rögtön egy lehetséges képet kaphatnak az elkövető fizimiskájáról.

A képalkotó folyamat gyakorlatát az alábbiakban egy gyorsított felvétel segítségével ismerhetjük meg.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 7 napja

Ez rohadt ügyes cucc! Bár nem vágom a videón mi van, de ha azt egy gép rajzolta, az kemény.

válasz erre

Porthos

1 éve, 7 napja

De durva basszus!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 7 napja

Uhhh hát az nem gyenge!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 7 napja

Hihetetlen! Hát ez nem semmi.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink