Elképesztő: már azokon a szigeteken is van műanyag hulladék, ahol nem is él ember!

2019. október 03.
3.6251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül felfoghatatlan méreteket ölt világszerte a műanyagszennyezés, amit nagyszerűen bemutat a BBC legújabb cikke, lévén egy kanadai és dél-afrikai kutatókból álló csapat nemrégiben felkeresett egy lakatlan szigetet, hogy felmérjék az ottani állapotokat.

Az Atlanti-óceán déli részén fekvő, szimplán csak Inaccessible Island néven emlegetett - szabad fordításban: Megközelíthetetlen Sziget - régiót ugyanis bár az emberek talán nehezen érik el, azonban a szemét így is megjelent már a környéken, ezáltal rengeteg műanyag hulladékot találtak a PNAS kutatói, melyek jelentős része Ázsiából, főként Kínából származott.

A szakemberek szerint nagyon sok műanyag palackot találtak a szigeten, melyek az elmúlt néhány évben készülhettek, vagyis a szigetre sodródott szemét vélhetően óceánjáró hajókról kerülhet a vízbe, illetve a kérdéses földrészre. A legutóbbi becslések alapján egyébiránt éves szinten közel 13 millió műanyaghulladék kerül az óceánokba, ami elképesztően káros az ökoszisztémára nézve.
cikke, lévén egy kanadai és dél-afrikai kutatókból álló csapat nemrégiben felkeresett egy lakatlan szigetet, hogy felmérjék az ottani állapotokat.'>
3 hozzászólás

Porthos

4 éve, 10 hónapja és 12 napja

Sikeresen toljuk a nyírjuk ki magunkat projektet.

válasz erre

muki

4 éve, 10 hónapja és 13 napja

Hát ez rohadt szomorú. szomorú smiley

válasz erre

Gólem

4 éve, 10 hónapja és 13 napja

Meghódítottuk az egész Földet. Gratula magunknak.

válasz erre