Elképesztő: már a babák is utánunk kémkednek!

2017. február 19.
4.6981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hivatalosan is megsemmisítésre szólította fel a vásárlókat a német távközlési hatóság, miután alapos vizsgálatnak vetették alá azokat a My Friend Cayla néven ismert babákat, melyekről már korábban az a hír járta, hogy képesek kémkedni a vásárlók után.

A kérdéses játékszer ugyanis össze tud kapcsolódni egy mobiltelefonos alkalmazással, aminek érdekében a beszélő baba egy adóvevővel is rendelkezik, amely azért veszélyes, mert a hatóság szerint a hackerek kívülről nagyon könnyen hozzá tudnak férni, ezáltal adatokat kicsalni belőle, de a benne található mikrofon által akár még hallgatózásra is felhasználható

Éppen emiatt a hatóságok még pénteken egy olyan figyelmeztetést és közleményt adtak ki, amelyben arra kérték a vásárlókat, hogy amennyiben található otthonukban ebből a termékből, azt haladéktalanul semmisítsék meg.

Egyéb intézkedések nem várhatók, mert Jochen Homman, a hivatal elnöke szerint bíznak abban, hogy a szülők felelősségteljesen kezelik ezt a kérdést, és eleget tesznek a felhívásnak. Legalábbis egy álomvilágban, hiszen bizonyára minden szülő mosolyogva veszi el gyermekétől a játékait, hogy összetörhesse őket...

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 8 hónapja és 18 napja

App nélkül mit tud csinálni? Szerintem semmit, nem kell azt megsemmisíteni. Bár nem tudom miért vesznek a szülők ilyen parás fejű babákat, mindnek ronda, halott tekintete van.

válasz erre

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 18 napja

Hát igen, minden ami netre kapcsolódik az tud kukkolni és meg is hekkelhető. Ez van sajna..

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 8 hónapja és 18 napja

Ez mennyire gáz. röhögő smiley

válasz erre