Elképesztő, hogy milyen adatokat gyűjt rólunk a Facebook!

2018. június 14.
6.4151
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb hihetetlen dolgok derültek ki abból a jelentésből, amit Mark Zuckerbergnek az amerikai hatóságokhoz kellett beadnia annak érdekében, hogy a szenátus válaszokat kaphasson a korábban felmerült több ezer kérdésére.

A 225 oldalas dokumentumra most a Business Insider tette rá a kezét, akik elképesztő dolgokat olvastak ki belőle, így azon túl, hogy kiderült, még előzményeket is gyűjt rólunk a közösségi oldal, egy sor olyan adatot rögzít még a felhasználókról, melyek némelyike jelentős biztonsági kérdést vet fel.

A lap ugyanis a dokumentumokra hivatkozva arról írt, hogy a Facebook adatokat gyűjt a felhasználók egérmozgatási szokásairól, a használt készülék akkumulátoráról, az internetsebességről, a WiFi csatlakozási pontokról, de még arról is, hogy a közösségi oldalt csak a háttérben használjuk, vagy folyamatosan előttünk van.

A legijesztőbb azonban túlzás nélkül az, hogy ha engedélyezzük a Facebook számára, akkor a közösségi oldal még a hívásnaplóhoz és az SMS-ek naplóihoz is hozzáférhet!
3 hozzászólás

petrovicsz

7 hónapja, 3 hete

Mocskos szemétládák ezek.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 3 hete

Te jó ég, mi derül még ki ezekről?

válasz erre

TEchie

7 hónapja, 3 hete

Az milyen durva már! Az ilyen patkánykodások miatt használhatatlanul lassú az egész ****, mindent lelassítanak az ilyen egérkövetők meg a többi baromság. Szánalmas banda.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink