Elképesztő bírságot kapott Franciaországban a Google

2019. január 23.
2.7931
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási összegre, egészen pontosan 50 millió euróra büntette a francia CNIL adatvédelmi hivatal a Google-t, amiért a vizsgálatok szerint a keresőóriás megsértette a GDPR-ban foglalt szabályokat a felhasználók adatainak védelméről és felhasználásáról.

Kijelenthető tehát, hogy az EU adatvédelmi jogszabályának a Google lett az első nagy áldozata, akik ellen két civil csoport, a None of Your Business és a La Quadrature du Net indítványoztak vizsgálatot azért, mert úgy vélték, hogy a vállalat nem kezelte megfelelően a felhasználók személyes adatait, sőt mi több, az emberek számára az sem lehet egyértelmű, hogy ezeket az információkat miként használják fel a különböző szolgáltatásokban, például a személyre szabott reklámok esetén.

A Google természetesen azonnal fellebbezett a hatóság döntése ellen, érdekesség pedig, hogy nem ez volt az első eset, amikor a franciák nekimentek a keresőóriásnak, noha korábban aprópénzekre sikerült csak megbüntetni őket - legutóbb 2014-ben 150 ezer euróra -, az 50 millió eurós bírságot azonban a gigavállalat is megérezheti majd.
4 hozzászólás

Harder

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na kíváncsi leszek, hogy befizetik-e. Valaha...

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

FB mikor kapja meg a maga büntetését?

válasz erre

TEchie

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ha valaki, akkor a Google tényleg nem képes a GDPR-nek megfelelni. De szerintem ellenőrizhetetlen is.

válasz erre

zender

6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Mondjuk, lehet hogy inkább be kéne tartani a szabályokat, nem fellebbezgetni. Bezzeg ha az ő szabályaikat nem tartja be valaki, uhh.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink