Eljött a nap, amikor már a fejhallgatókat is kémkedéssel vádolják

2017. április 20.
3.1031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő esetről számolt be a Reuters Hírügynökség a füleseiről nagyon jól ismert Bose egyik termékével kapcsolatban, amiről az a hír járja, hogy egy a készülékhez készült applikációval a gyártó kémkedett vásárlói után, amiért most be is perelték őket.

Az indítványt Kyle Zak adta be még április 18-én a chicagói bíróságon, amelyben azzal vádolta meg a gyártót, hogy a cég a társalkalmazás segítségével képes volt lehallgatni mindent, amit a felhasználó a fejhallgatón keresztül hallott.

Az ügyben a Bose Connect alkalmazás a ludas, amely az App Store-ról és a Google Play-ről tölthető le a gyártó egyes vezeték nélküli fülhallgatóihoz, és Zak szerint képes arra, hogy összegyűjtsön és továbbítson a gyártó számára minden információt, ami a fülessel történik.

A legnagyobb baj azonban, hogy a Bose ezt harmadik félnek is továbbítja, amivel megsérti a vásárlók adatvédelemhez fűződő jogait. A feljelentéssel élő férfi szerint, amikor megvásárolta termékét - egy Quiet Comfort 35-öst -, ő is letöltötte hozzá az applikációt, regisztrált, megadta nevét, e-mail címét és a termékhez fűződő adatait, majd ezt követően jött a meglepetés.

Az applikáció ugyanis minden elérhető információját továbbította egy Segment nevű cégnek, akik saját weboldalukon éppen azzal hívják fel magukra a figyelmet, hogy bármilyen felhasználói adatot megosztanak bárkivel.

A férfi most nemcsak kártérítést akar mindenkinek, aki valaha is használta az applikációt, hanem azt is el szeretné érni, hogy a cég megszüntesse az adatgyűjtést, ami most is folyamatos a program által.
3 hozzászólás

TEchie

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Nem értem miért csinál ilyet egy Bose...

válasz erre

Porthos

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Az elég durva!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

Újabb szép sztori!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink