Elindultak az első műholdak, melyek a jövő internetjét adhatják

2019. február 28.
5.4221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A londoni OneWeb startup már hónapokkal ezelőtt kidolgozott egy olyan olcsó internetszolgáltatást, aminek az alapját egy rendkívül összetett, több ezer műholdból álló rendszer adhatná.

Ennek a szisztémának a kiépítése eddig csak elméleti szinten létezett, azonban a héten nagy áttörés történt, az Airbus segítségével ugyanis a nagyjából 2 ezer darabosra tervezett rendszer első hat műholdját sikeresen fellőtték az űrbe egy Szojuz rakéta segítségével, ami kis lépés volt egy műholdnak, de nagy lépés az emberi internet fejlődésének.

A startup célja ugyanis a különleges vállalkozással az, hogy 2021-ig több ezer, a Föld felszínétől alig 1200 kilométerre keringő műholdat lőjön fel annak érdekében, hogy a nap 24 órájában fillérekért biztosítson internet-hozzáférést a Föld bármelyik pontján, méghozzá széles sávon.

A beszámolók szerint a startup havonta bővíti majd a műholdas hálózatot egyre több és több eszközzel, de a számítások szerint a globális lefedettséghez kezdésnek már 48 egység is elegendő lesz, amiből hat nemsokára Föld körüli pályára áll.


3 hozzászólás

Levi87

5 éve, 7 hónapja

Ideje hogy alakuljon végre valami. Király lenne ha a hajókon is lenne végre net pl.

válasz erre

TEchie

5 éve, 7 hónapja

Meglátjuk hogy fog működni. Azért ennek sok szolgáltató nem örül.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 7 hónapja és 1 napja

Kíváncsian várom hogy fog működni.

válasz erre