Elindult a kiberháború Amerika és Oroszország között, de egyelőre csak az álhírgyártók ellen

2019. február 28.
4.8351
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási akciót hajtott végre még tavaly az Egyesült Államok kiberkommandója, az egység ugyanis a megfelelő módszerekkel támadást indított az oroszországi Internet Research Agency ellen az álhírek visszaszorításának érdekében.

Az IRA név alatt ténykedő szervezetet többek között azzal vádolja az Egyesült Államok, hogy álhírekkel és egyebekkel nagy szerepet vállaltak a legutóbbi elnökválasztás befolyásolásában, melyre válaszul a The Washington Post beszámolója szerint a Cyber Command nevű egység elérte, hogy a novemberi időszakos választás idejére teljesen lekapcsolják az orosz különítményt a világhálóról.

Ennek köszönhetően az IRA esélyt sem kapott arra, hogy a távolból befolyásolhassák az Amerikában zajló dolgokat, de a lap úgy tudja, hogy a kiberkommandó egy sor más eredményt is felvonultatott, ezáltal például felfedtek több orosz ügynököt azáltal, hogy az orosz katonai hírszerzés és az IRA alkalmazottainak közelébe férkőztek.

Mivel az USA akciója papíron sikeres volt, a jövőben bizonyára több esetben is alkalmazzák majd a módszert, amivel kizárható lehet a választásból minden külső zavaró tényező.
4 hozzászólás

Levi87

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

Esélytelen. Ha nem technikailag akkor emberi erőforrással fognak megtéveszteni arra fogékony embereket.

válasz erre

regedit

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

válasz erre

TEchie

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nem a legjobb hír az ilyen. Tiszta hideg háború feeling.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 6 hónapja és 7 napja

És ezzel egy új háború vette kezdetét.

válasz erre