Elindult a dominó effektus: a Tesla és a SpaceX után a Playboy is törli magát a Facebookról!

2018. március 29.
4.4441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Várható volt, hogy a Facebook adatkezelési botránya után - mely sokak szerint az utolsó csepp volt a pohárban -, a közösségi oldal elindul lefelé a lejtőn, ezt a változást azonban nem a felhasználók szintjén érzékelhetjük majd.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy Elon Musk szinte rögtön a botrány után törölte a Tesla és a SpaceX sok millió követővel rendelkező Facebook oldalát, amivel elindult a dominó effektus, lévén most a Playboy magazin is bejelentette, hogy lelép Zuckerberg platformjáról.

Ez azért különösen nagy érvágás a Facebooknak, mert a Playboy világszerte működtet hivatalos csatornákat a közösségi oldalon, melyeket 25 millióan követnek, azonban ezt az egészet most hajlandóak egy tollvonással elereszteni.

A lap közleményéből kiderült, hogy miután ők mindent megtettek azért, hogy éveken át betartsák a közösségi oldal irányelveit, a Facebook azonban az egészre fittyet hányva semmit sem tett a felhasználók biztonságának érdekében, ezért úgy döntöttek, hogy világszerte felszámolják Facebook oldalaikat.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Mondvacsinált indok ez is, mint annyi minden más a Playboyban. Eltüntetni a meztelen nőket, az is milyen lépés volt? röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Nem veszem be, hogy egy fikarcnyit is érdekli őket. A playboy követőinek jó része életében nem vette a magazint, csak követe, mert egy ismert név, viszont ezt a lépést lehozza minden tech és közéleti hírportál. A playboy-nál nem erkölcsi bizottság van, hanem marketingesek, akiknek egyre nehezebb eladni egy papíralapú magazint az internet mellet. Ez meg eleve csak az amerikai piacra szánt oldal volt, a többi még él. Időben törölték, mert még van hírértéke.

válasz erre

Mithorn

6 éve, 6 hónapja és 8 napja

A távozásokban sok a politika is, alapvetően a távozási hullám nem a botrány után indult meg hanem miután kiderült a Facebook kiadott helyadatokat ami alapján az amerikai bevándorlási hivatal megtalált pár bevándorlót, és kitoloncolták őket. Ez az együttműködés és a feltételezett Facebook és orosz ügynökök együttműködése Donald Trump megválasztása érdekében indította el a kilépési hullámot. Persze indoknak tökéletes a botrány is. De alapvetően politika, a Facebook adatkezeléséről évek óta tudott mindenki, az adatok letölthetőek voltak eddig is, de eddig kutyát nem érdekelte.

válasz erre

TEchie

6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Nem is tudtam hogy fent vannak. röhögő smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 6 hónapja és 8 napja

Ez most az új trend. röhögő smiley

válasz erre