Elhagyta a Facebookot az Oculus társalapítója, miután törölték az Oculus Rift 2-t

2018. október 23.
3.2951
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő bejelentés érkezett Brendan Iribe, az Oculus társalapítójának és vezérigazgatójának a részéről, aki egy közleményben jelezte: elhagyja a Facebookot, avagy az Oculus anyavállalatát, miután a vezetőség törölte az Oculus Rift 2 projektet.

Iribe ugyanis nagyon fontosnak tartotta a VR headset második generációját, melynek vezető fejlesztője is volt egyben, de miután a Facebook úgy döntött, hogy inkább nem invesztálnak többet ebbe a projektbe, a vezérigazgató feleslegesnek érezte magát, és továbbállt.

Mint kiderült, ez vélhetően már régóta érlelődött benne, hiszen Iribe alapvetően eltérő nézetekkel rendelkezett az Oculus jövőjéről, mint a Facebook vezetősége, ami az idő múlásával egyre csak mélyült, és addig vezetett, hogy a két fél már nem tudott közös nevezőre jutni.

Egyelőre nem tudni, hogy Iribe hol folytatja tovább karrierjét, de a Facebook kiemelte, hogy továbbra is elkötelezettek az Oculus-szal a PC-s virtuális valóság kapcsán, de a Rift 2 projekt törlésére továbbra sem adtak magyarázatot.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 napja

Az igen. **** lehet otthagyni egy álmot.

válasz erre

technomancer

1 hónapja, 1 napja

Minek adták el a FB-nak? Azt hitte minden tovább fog menni ahogy ő képzelte?

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 1 napja

Mondjuk az érdekelne miért állt le a projekt, de tényleg!

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 1 napja

Megértem a palit, de mi másra számított egy Facebook felvásárlás után?

válasz erre