Életjelet adott magáról a Microsoft vízalatti szerverparkja

2020. szeptember 15.
107.7481
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Két évvel ezelőtt a Microsoft elsüllyesztett egy komplett adatközpontot Skócia tengerében, ezzel 864 szervergép és 26,6 petabájtnyi adat végezte 37 méter mélyen a vízben, és most végre nyilatkozott a redmondi cég a projekt kapcsán.

Állításuk alapján a kísérletük sikeres volt, a vízalatti adatközpontjuk jól működik. Első körben egy teljes adatközpont ledobása az óceán fenekére furcsának tűnhet, de a Microsoft Project Natick csapata azt feltételezte, hogy ez az elhelyezés megbízhatóbb és energiahatékonyabb adatközpontokat eredményezhet.

Komoly előnyök származhatnak ebből a megközelítésből, mivelhogy a Microsoft szerint a víz alatti adatközpont csak egynyolcadszor annyiszor hibásodott meg, mint a szárazföldi adatközpont, ami drasztikus javulást jelent a gyakorlatban. Ez az alacsonyabb meghibásodási arány fontos, tekintve, hogy sokkal nehezebb helyrehozni a tönkrement szervert, ha légmentesen lezárt tartályban van az óceán fenekén.

A szárazföldön az adatközpontok olyan gondokba ütköznek, mint az oxigén és a páratartalom korróziója, valamint a hőmérsékleti változások ellenőrzése. De szoros hőmérséklet-szabályozású, vízzáró környezetben sokkal kevesebb probléma merül fel. Az elképzelés az, hogy az ilyen típusú kiszolgálók könnyen telepíthetők kisebb és nagyobb méretben olyan területek partjai közelében, ahol szükségük van rájuk, és így jobb helyi hozzáférést biztosítanak a felhőalapú erőforrásokhoz több helyen.

Nézd nagyban ezt a videót!3 hozzászólás

Huginn

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hűteni egyszerűbb a rendszert, az biztos...

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kicsit beindul a hálózat és felforr a víz.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez tényleg egy jó projekt volt tőlük.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink