Életet mentett az okos karkötő

2017. április 07.
3.3931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az okos karkötők jelentős többségét az emberek leginkább aktivitásuk mérése használják, azonban a Mashable nemrégiben rámutatott, hogy a megfelelő időben és a megfelelő helyen bizony akár életet is menthet egy jó fitneszkarkötő.

A lap ugyanis beszámolt egy 73 éves néniről, aki miután feltette a kezére saját Fitbit típusú okos karkötőjét, feltűnt neki, hogy nyugalmi állapotában sokkal magasabb a pulzusszáma, mint a megszokott, hiszen a szokványos 60-70 helyett 140-et vert a szíve.

A néni annyira megijedt ettől, hogy rögtön tárcsázta a mentőket, és hogy ezt mennyire jól tette, az a kórházban derült ki, ahol megállapították, hogy a tüdejében vérrög keletkezett, aminek hatására a szív keményebben kezdett el dolgozni annak érdekében, hogy a szervezet megfelelő mennyiségű oxigénhez juthasson.

Mint ismert, az ilyen típusú vérrögök többsége túl későn kerül felismerésre, és ha elindulnak a szervezetben, akkor könnyedén szívleálláshoz vezethetnek, de miután a néni a kórházban megkapta a kezeléseket, a vérrögök felszívódtak, és helyreállt a rend, de ha a karkötő nem mutatta volna ki a problémát, könnyen lehet, hogy ma már nem élne.
4 hozzászólás

techiii

2 éve, 9 hónapja

Azta hát szerencséje volt, de nyilván nem mindenkinek kell azonnal a kórházba rohannia, ha 140et ver a szíve.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 9 hónapja

Mondjuk ebben az esetben a riasztás hamis volt, legalábbis az amiért hívták a mentőt de a végeredmény tényleg happy end.

válasz erre

petrovicsz

2 éve, 9 hónapja

Biztos van már pár ilyen sztori egyébként a világban. Vannak órák amik maguktól hívnak mentőt meg ilyenek...

válasz erre

Levi87

2 éve, 9 hónapja

Tulajdonképpen ez az igazi értelműk ezeknek a cuccoknak...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink