Élete profitját termelte a Samsung a második negyedévben

2017. július 07.
2.7161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az üzleti életben is véget ért a második negyedév, ami után szépen lassan elkezdtek kiszivárogni az eredmények, és rögtön az elsők közt találjuk a Samsung-ot, nem csak riport ügyileg, de profitálisan is, hiszen egyéni rekordot döntöttek.

A koreai gyártó szeret több lábon állni, de a kiváló eredményhez nagyban hozzájárult a hatalmas sikernek számító Samsung Galaxy S8-as készülék is, de a profit java része mégsem ebből származik, hanem a memória chip-ekből és a kijelzőkből, amely utóbbi kettőből a legnagyobb rivális, az Apple is rendel bőszen, ezzel is gazdagítva a Samsung-ot.

Rátérve a számokra, a Samsung második negyedévben elért profitja 12,11 milliárd dollár, ami a tavalyi, hasonló időszakban elérthez képest 70%-kal magasabb, ezt pedig még kimondani is nehéz, mivel ezt az új, de nagyon innovatív cégektől szoktuk meg, legalábbis ha a százalékot tekintjük.

Van miből tehát költeni, amit meg is tesznek a koreaiak, ugyanis 18,6 milliárd dollárt invesztálnak a következő generációs memória lapkák és kijelzők fejlesztésébe valamint legyártásába, amely összeg egy részét az augusztusban debütáló Galaxy Note 8-ból nyernének vissza.
3 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

Levi87 írta:
Végre volt valami ami nem robban, egyből meglódulnak. röhögő smiley
Nem is attól kell félni, hogy ismét robban valami, hanem hogy a dél-koreai elnök alájuk robbant-e. (: A kampányát (amivel nyert) nagy részben a koreai cégek reformálására építette. A Samsung és hasonló családi "maffiák" ellen. Koreában gyakorlatilag nincs szabad piac.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 13 napja

Gondolom tavaly is a nagy Note veszteség okozta a kevesebb profitot.

válasz erre

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 13 napja

Végre volt valami ami nem robban, egyből meglódulnak. röhögő smiley

válasz erre