Elérkezett a nap, amikor egy robot simán beszólt egy politikusnak

2018. február 07.
1.6311
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megkezdődött a gépek lázadása! - sok helyen ilyen és ehhez hasonló címszavakkal hozták le azt a hírt, miszerint Törökországban megtörtént az első olyan eset, amikor egy robot megpróbált pimasz módon rendre utasítani egy politikust.

Az eset egy a Biztonságos Internet Napja alkalmából rendezett eseményen történt Ankarában, ahol Ahmet Arslan, a török kormány kommunikációügyi minisztere tartott beszédet, de a színpadon ott volt mellette egy Sanbot Elf típusú robot, aki saját mesterséges intelligenciával végig aktívan figyelte a politikus beszédét, amíg el nem vitették onnan.

A robot ugyanis igazi bunkó módjára többször is megszakította a miniszter szónoklatát, ezáltal az apróság először arra szólította fel a politikust, hogy lassabban beszéljen, mert nem érti, hogy mit mond, majd miután a miniszter változtatás nélkül folytatta, a kis gép ismét közbeszólt, és megkérdezte a Ahmetet, hogy miről is beszél egyáltalán?

A miniszter ekkor szólította fel a szervezőket arra, hogy vagy elviszik a robotot a színpadról, vagy nem folytatja tovább a beszédét.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Harder

1 éve, 6 napja

Az elég kemény!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 6 napja

Hát igen, ezt fel lehet fogni ijesztő dologként is!

válasz erre