Elérhetővé vált az Ubuntu Snappy Core 16

2016. szeptember 13.
1.9441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Michael Vogt, az Ubuntu Snappy Team-től adta hírül, hogy elérhetővé vált a beágyazott rendszerekre és IoT eszközökre szánt Ubuntu Snappy Core 16 első béta verziója.

Az aktuálisan elérhető stabil kiadás az Ubuntu Snappy Core 15.04 volt, ami értelemszerűen a 15.04-es Vivid Vervet-re alapozott, azonban ennek támogatási időszaka több mint egy éve, 2015 júniusában véget ért.

Adott volt a lehetőség a 15.10-es frissítésre, azonban a Wily Werewolfra építkező Snappy Core az év végén, decemberben, elérte volna élettartamának végét, így nem volt megoldható a biztonsági javítások ciklusának meghosszabbítása. Következésképp a lehető leglogikusabb döntés volt megvárni az LTS kiadást, és arra alapozni a legújabb fejlesztést.

Hosszú-hosszú várakozás és munka előzte meg tehát, de itt van a Snappy Core 16 első bétája. Mivel ez az Ubuntu karcsúsított változata így nem csak a szabványos 32 illetve 64 bites PC-re telepíthető, hanem megállja a helyét Raspberry Pi illetve DragonBoard eszközökön is.
1 hozzászólás

TEchie

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Azért a RaspBerry-re telepítés lehetősége elég komoly versenyelőny! mosolygó smiley Megnézem magamnak valami virtuális gépben.

válasz erre