Elérhetővé vált az Ubuntu 16.04 az utolsó Windows 10 frissítésben

2016. október 04.
2.2041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Nem is olyan régen írtunk egy cikket, miszerint megoldható Linux futtatása Windows alól, pontosabban a bejegyzésben részletezésre került a Bash on Ubuntu on Windows lehetőség, most pedig arról kaptunk hírt, hogy az utolsó Windows frissítés után az Ubuntu 16.04-es verziójának tulajdonságai is elérhetővé váltak.

Első körben Insider taggá kell válni, hogy a speciális frissítéseket és buildeket is megkapjuk a gépünkre, erről leírást találunk a Microsoft hivatalos oldalán. Ha csatlakoztunk ellenőrizni kell a frissítéseket, majd pedig érvényesíteni a listában találtakat. A 14936-os build-számmal párhuzamosan pedig elérhetővé válik az idén megjelent legújabb Ubuntu LTS verzió a WSL-ben.

Az eddigi Ubuntu verzió a 14.04 volt, ennek megújítását manuálisan tudjuk a WSL-ben érvényesíteni, ehhez a do-release-upgrade parancsot kell megadni. A friss Bash on Ubuntu on Windows funkciói, pontosabban parancsai között a verzióváltást követően elérhetővé válik a chroot rendszerhívás, az epoll illetve a bash -c is.

Elérhetővé vált az Ubuntu 16.04 az utolsó Windows 10 frissítésben - 2. kép

írtunk egy cikket, miszerint megoldható Linux futtatása Windows alól, pontosabban a bejegyzésben részletezésre került a Bash on Ubuntu on Windows lehetőség, most pedig arról kaptunk hírt, hogy az utolsó Windows frissítés után az Ubuntu 16.04-es verziójának tulajdonságai is elérhetővé váltak.'>
3 hozzászólás

Levi87

8 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szépen fejlődik a legújabb Linux disztró, a Win10... röhögő smiley

válasz erre

Harder

8 éve, 1 hónapja és 15 napja

Elég keményen követik a Linux vonalat. mosolygó smiley Tetszik.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 15 napja

Megvárhatták volna most már a 16.10-et is... Nem baj, ez így is nagyszerű hír.

válasz erre