Elérhető a LibreOffice 5.3

2017. február 01.
4.4241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A mai napon elérhetővé tették a következő generációs LibreOffice-t, amely végre dizájnban is felnő a nagy riválishoz, a Microsoft Office-hoz.

Az aktuálisan legfrissebb LibreOffice, az 5.3 fejlesztése tavaly októberben kezdődött, amely hónap vége felé, 21-én rögtön tartottak is egy bug hunting sessiont, amely nagyban segítette a szoftver elkészülésének következő fázisait.

Michael Meeks nyilatkozatából kiderül, hogy rendkívül boldogok a csapatnál, hiszen anno 2010-ben alig néhány kóder dolgozott, és hitt a projektben, majd ugrásszerű növekedésnek indult a használati statisztika és gombamódszerűen jelentek meg a fejlesztők, hogy minél jobb és jobb legyen a LibreOffice, és mára már mintegy 1100-an próbálják a lehető legmagasabb szintre emelni a felhasználói élményt és a produktivitást.

A legfontosabb újítás egyértelműen a MUFFIN, amellyel végre a LibreOffice is fel tudja venni a versenyt a Microsoft Office-szal, immár nem csak produktivitásban, hanem megjelenésben is. A MUFFIN a My User Friendly & Flexible INterface kifejezés rövidítése, amelynek célja, hogy egyszerűbb tegye a munkát az irodai szoftvercsomag egyes alkalmazásaiban. Ez a fajta megoldás először a Microsoft Office 2007-ben tűnt fel és Ribbon UI-nak nevezték el.

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Porthos

3 éve, 8 hónapja és 25 napja

Ezt használom mindenre és imádom. Az a fura hogy windózon nem frissít rendesen (le kell szedni és feltelepíteni), Linuxon viszont minden automatikus.

válasz erre

inkognito

3 éve, 8 hónapja és 26 napja

Töltöm is mert a saját gépemen ezt használom office helyett.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink