Elemzők szerint máris lecsökkent az iPhone X iránti kereslet

2017. december 11.
6.6761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miközben heteken át azt hallottuk, hogy akkora a kereslet az iPhone X-re, hogy a gyárak nem bírják összerakni a készülékeket, a DigiTimes csapata egy olyan hírrel jött elő, amely szerint máris lecsökkent a telefon iránti kereslet.

A lap természetesen nem csak a hasára csapott a fenti kijelentéssel, hanem több forrásra alapozottan írtak arról, hogy a gyártók szerint az Apple alkatrész-megrendelései elmaradnak a korábban várt mennyiségtől, ezáltal legalább 30 százalékkal kevesebb összetevőt rendeltek a beszállítóktól, mint azt várták.

A DigiTimes szerint emiatt az iPhone X eladásai is 30 százalékos gyengülést mutathatnak majd az aktuális pénzügyi negyedévben. A fenti értesüléseket egyébiránt alátámasztja, hogy az iPhone X készülékházát gyártó Catcher Technology-nak váratlanul 10 százalékkal csökkentek a bevételei, míg az érintőképernyő paneljét készítő GIS-nek több mint 15 százalékkal.

A háttérben meghúzódó okokról senki sem kívánt beszélni, de a lap úgy véli, hogy az emberek már megint kivárnak, mert a pletykák szerint máris úton az iPhone X kisebb és olcsóbb változata, amit korábban a KGI elemzői is előrevetítettek.
3 hozzászólás

Harder

6 éve, 10 hónapja és 24 napja

Meg volt ez tervezve. Átmenetileg növelték a gyártást hogy karácsony jól menjen, most visszaállnak a normálra.

válasz erre

inkognito

6 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ebben nincs semmi meglepő. Fogadok az iphone 8 meg megy mint a golyó.

válasz erre

Porthos

6 éve, 10 hónapja és 24 napja

Szerintem abszolút tervezett dolog ez.

válasz erre