Elektromos versenyautót fejleszt a Hyundai

2019. augusztus 08.
3.0961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A fosszilis tüzelőanyagok drasztikus fogyásának jóvoltából a jövőben rengeteg olyan területet kell megreformálnia az emberiségnek, amire korábban talán nem is gondoltunk volna, így például jelenlegi formájában az autósport sem fenntartható.

Szerencsére azonban egyre több gyártó gondol erre a problémára, így most éppen a Hyundai jelentette be, hogy egy elektromos versenyautó fejlesztésébe kezdtek, melynek bemutatójára a Frankfurti Autószalonon kerülhet sor, de a hozzá kiadott kedvcsináló alapján már most biztosak lehetünk abban, hogy elektromos meghajtása ellenére a lóerőkből nem lesz benne hiány.

A Hyundai egyébiránt német kutatóközpontjában fejleszti az elektromos autót, a kapcsolódó részletek azonban egyelőre még nem ismertek, az viszont egyre biztosabb, hogy már nem egy közönséges prototípusról lesz szó, jövőre ugyanis a gyártó már szeretné rajtkockára is állítani ezt a modellt.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 14 napja

Komoly hangprocesszort pakoltak a cuccba. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

5 éve, 14 napja

TEchie írta:
Lesz neki valami önálló versenysorozat vagy mi? meglepett smiley
Bármikor össze lehet hozni egy márkakupát, ha van elég autó, de az nem túl izgalmas. Jelenleg pl a Jaguarnak van egy Jaguar I-Pace eTrophy néven, de ez csak a Formula E betétfutama. A Hyundai (Motorsport) céljai többnyire a nemzetközi versenyeken való szereplés, ezért vannak ott a WRC-ben és a WTCR-ben. Ha minden igaz 2020-ban elrajtol az ETCR, vagyis elektromos túraautó kupa, ami az egyetlen jó opciónak tűnik nekik.

válasz erre

TEchie

5 éve, 14 napja

Lesz neki valami önálló versenysorozat vagy mi? meglepett smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 14 napja

Gyorsulásban biztos nem lesz hiány! mosolygó smiley

válasz erre