Elektromos motorkerékpárral döntöttek gyorsulási rekordot

2020. szeptember 16.
107.4091
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az elektromos közlekedés kapcsán eddig valamiért csak az autós szegmens kapott nagy figyelmet, márpedig az elektromos motorkerékpárok egyaránt fejlődésben vannak, és mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Harley Davidson LiveWire rekordja.

A kérdéses motorbiciklivel ugyanis sikerült gyorsulási rekordot dönteni a minap, miután az egyik indianapolisi versenypályán Angelle Sampey, a legeredményesebb Pro Stock bajnok a kérdéses járművel 7,017 másodpercet futott nyolcadmérföldes távon és 11,156 másodpercet a negyedmérföldes távon, ami kifejezetten jó eredmény annak fényében, hogy a motor 178 km/h-s sebességre van korlátozva, illetve eddig egyetlen elektromos motor sem volt képes ilyen teljesítményre.

A Harley Davidson LiveWire egyébiránt egy teljes egészében elektromos motorkerékpár, mely nemcsak a megjelenés terén módosít kicsit a jól bevett formulán, hanem a teljesítmény és a kezelhetőség tekintetében is, hiszen nincs kuplung, nincs rajta sebességváltó, csak a gázt kell húzni ahhoz, hogy akár 3 másodperc alatt elérhessük vele a 100 km/h-s sebességet.

3 hozzászólás

techiii

2 hónapja, 3 hete

Legalább nem lesz olyan hangos

válasz erre

TEchie

2 hónapja, 3 hete

Jobb gyorsulásik lesznek ezekkel, mint amik most vannak, az biztos.

válasz erre

Huginn

2 hónapja, 3 hete

Ha már a belsőégésű motorjaiknál annyira kerülték az innovációkat, valamivel el kell kerülni, hogy kikopjanak a piacról. Persze a benzin előállítható mesterségesen is, csak jóval drágább...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink