Elektromos kamiont és sportkocsit mutatott be a Tesla

2017. november 18.
9.2001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A korábbi terveknek megfelelően Elon Musk a Tesla színeiben bemutatta a világ első elektromos kamionját, amitől minden túlzás nélkül eltátottuk a szánkat is mind a megjelenés, mind pedig a teljesítmény tekintetében.

Az egyelőre név nélküli kamionról megtudtuk ugyanis, hogy futurisztikus megjelenése mellett egyetlen töltéssel akár 800 kilométer megtételére alkalmas, a jármű pedig alig félórányi töltődéssel képes több mint 600 kilométerre elegendő energiát magába szívni, ami elképesztő teljesítménynek tekinthető.

A jármű négy villanymotort kapott, amelyek olyan erősek, hogy akár 5 másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsítják a kamiont, ami megrakodva is mindössze 20 másodpercbe telik majd a gépnek, de hogy ez pontosan hány kilónyi, esetleg tonnányi rakományt jelent, az nem derült ki pontosan, márpedig elég fontos számadat lenne a teljesítmény szempontjából.

Elektromos kamiont és sportkocsit mutatott be a Tesla - 2. kép

Bár a Tesla eredetileg csak kamiont ígért, Elon Musk bemutatott mellette egy új versenyautót is, amely Roadster név alatt elképesztő erővel rendelkezik, ezáltal alig kettő másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre és öt másodperc alatt már a 160 km/h-t is könnyedén eléri, végsebessége pedig 400 km/h.

Normál üzemelés mellett a Tesla Roadster képes arra, hogy akár 1000 kilométert is megtegyen egyetlen töltéssel, illetve négy szállított utassal, de hogy mindezekért mennyit kér majd a gyártó, illetve mikor kerülhetnek az utakra, az nem derült ki.

Nézd nagyban ezt a videót!



8 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nagyon laza volt a megérkezés! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nagyon kellett ez a pali az emberiségnek. Összetarhálta a pénzt rendesen és olyan dolgokat valósít meg belőle, ami elképesztő és pár éve még scifi volt.

válasz erre

techiii

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Ezek még messze vannak a használhatóságtól.

válasz erre

betyár

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Maga a fejlesztés nagyon király, de évek lesznek mire sikerül lecserélni a mostani kamionokat. Ráadásul ha nagyon drága lesz akkor nem fogja megérni senkinek, mivel ne felejtsük el h szállításra ott vannak pl a vonatok is.

válasz erre

rDAVE

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

A Roadster pont annyira versenyautó, mint a kamion. röhögő smiley Sportautó az. Kíváncsi leszek arra a kamionra, nem lesz nekik könnyű betörni a piacra vele. Azért a tapasztalt kamionos nevek se csak nézik ölbe tett kézzel. Pl a Mercedes is készül már vele. A Volkswagen meg euró milliárdokat öl a elektromos fejlesztésekbe és övék a MAN. Meg arra is kíváncsi leszek, hogy mikor lesz először nyereséges a Tesla cég. röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Végre elérünk a normális felhasználáshoz. 800 km az már nem semmi, egy kamionnak meg főleg nem. Szuper! mosolygó smiley

válasz erre

TEchie

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Az igen bakker! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Whoáááááá! meglepett smiley Na ennek a távolságnak már van értelme. Végre! mosolygó smiley

válasz erre