Elektromos evőpálcikával kísérleteznek a japánok

2022. május 06.
42.4411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A fokozott sóbevitel egyáltalán nem tesz jót az egészségnek, így talán nem is csoda, hogy ennek tudatában jobb odafigyelnünk a sóháztartásunkra, ám a mai rohanó világban egyre nehezebb csökkenteni, már csak azért is, mert szinte minden ételbe csempésznek belőle egy keveset.

Egy japán kísérlet során pont a túlzott sófogyasztást szerették volna meggátolni, ehhez pedig egy elektromos evőpálcikát álmodtak meg. A Kirin kutatója is megállapította, hogy az emberek nem szeretnek lemondani az ételeikről, a megszokott sómennyiség esésével pedig, maga az élmény sem lesz már ugyanaz, ezért a fokozatosság a legjobb.

A sóbevitel csökkentésére a kutatók végül egy okos evőpálcika megalkotását sürgették, amivel csökkenthetővé válik - elsősorban - a japán lakosság nátriumszintje. A mechanizmus némi elektromos stimulációt mutat, a csuklóra tett kis számítógép által. A készüléket a tokiói Meiji Egyetem professzora, Homei Miyashita laboratóriuma fejlesztette ki a Kirin vállalattal közösen.

Miyashita és a Kirin elmondta, hogy az alacsony nátriumtartalmú étrendet követő embereken végzett klinikai tesztek megerősítették, hogy az eszköz körülbelül másfélszeresére fokozza az alacsony nátriumtartalmú ételek sós ízét. A csökkentett sótartalmú miso levest kapó résztvevők megjegyezték, hogy az étel íze sokat javult.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Érdekes megoldás. Nem hittem volna hogy ilyen problémák lehetnek egy leves miatt. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Azért ez egy elég macerás dolog.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nem tűnik valami kényelmes megoldásnak. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

De fura hogy ez ott komoly probléma. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Amúgy ez egy jó ötlet!

válasz erre

login_password

2 éve, 1 hónapja és 13 napja

Ez nagyon érdekes.

válasz erre