Elektromos autóval jön 2022-ben az Alfa Romeo is

2020. június 05.
6.5431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Alfa Romeo is csatlakozik az egyre erőteljesebben megjelenő elektromos autós trendekhez, így kiderült, hogy a gyártó várhatóan 2022-ben hozakodhat majd elő az első ilyen típusú gépkocsijával, mely az Alfa Romeo Tonale elektromos változata lehet.

Az olasz gyártó a hírek szerint mindehhez a francia PSA (Peugeot-Citroën) által alkalmazott elektromos platformot használná fel, ami kifejezetten meglepő, hiszen az Alfa Roemeo által képviselt Fiat-Chrysler konszernnek megvan a maga kiépített környezete, azonban ők mégis máshol keresik a megoldást, és az Opel Corsa-e vagy a Peugeot 2008-e részeként alkalmazott eCMP mellet voksoltak a tervek megvalósításához.

Ennek megfelelően nem várhatunk nagy autót az olaszoktól, egy 50 kWh-s akkumulátorral és 140 lóerős teljesítménnyel ellátott típusra számíthatunk a Tonale kapcsán, de természetesen ez egyelőre nem több puszta feltételezésnél.
kiderült, hogy a gyártó várhatóan 2022-ben hozakodhat majd elő az első ilyen típusú gépkocsijával, mely az Alfa Romeo Tonale elektromos változata lehet.'>
4 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 1 hónapja és 19 napja

Milyen későn lépnek autógyárak... meglepett smiley

válasz erre

rDAVE

4 éve, 1 hónapja és 20 napja

Mordorer írta:
Hát abban a világban ahol a Volvo korlátozza a sebességet, én már mindennek örülök. röhögő smiley
180-ra fogja le a Volvo. Azt a legtöbb országban legálisan el se érheted, de egy olcsó autó alapból nem nagyon hozza a 180-at. Az autók törését sem igazán 180-ra tervezik, ott már majdnem mindegy miben ülsz... Bármennyire is bosszantó a tudat, hogy korlátozva adják, a valóságban baromira lényegtelen, hacsak nem egy kőgazdag arab vagy az Emírségekből, aki a legújabb modellt csavarja fel az első villanykaróra. röhögő smiley
Amúgy meg, ha jól rémlik a korlát csak a Volvo márkát érinti, de ott a teljesítményre épült Polestar és a kínai Lynk & Co is, egy platform.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 1 hónapja és 20 napja

Igazándiból szerintem mindenki lassan...

válasz erre

Mordorer

4 éve, 1 hónapja és 20 napja

Hát abban a világban ahol a Volvo korlátozza a sebességet, én már mindennek örülök. röhögő smiley

válasz erre