Elektromos autóként tér vissza a Bud Spencer filmek legendás buggyja

2019. augusztus 19.
2.7801
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Több Bud Spencer és Terence Hill mozifilmben is szerepet kapott, de a legtöbben talán a Különben dühbe jövünk című klasszikusból ismerhetik azt a homokfutót, amivel a két vasöklű rendszeresen közlekedett, és ami alapján a Volkswagen most elektromos autót készített.

A német gyártó már korábban is rebesgette az I.D. Buggy névre keresztelt gépkocsi ötletét, a Pebble Beach Concours d'Elegance autókiállításon azonban ki is próbálhatták végre az érdeklődők, azonban klasszikus buggy hangot senki se várjon tőle, hiszen kizárólag elektromos hajtást kapott, a klasszikus Beetle-t idéző karosszériával és dizájnnal.

Ennek megfelelően az autón hátul kicsivel nagyobb kerekek kaptak helyet, és sem tető, sem ajtó nem került a járműre, de cserébe egy 204 lóerő és 310 Nm nyomaték leadására képes elektromotor került bele, méghozzá egy 62 kWh-s aksi társaságában, amivel a buggy akár 250 kilométert is képes lehet megtenni.

Teljesítménye akkora, hogy 7,2 másodperc alatt tud 0-ról 100 km/h-s sebességre gyorsulni, végsebessége pedig 160 km/h-ra lett korlátozva, noha elméletben ennél többre is képes lenne.
5 hozzászólás

Direktor

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Brutál menő!

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

De jó lenne egy ilyen. Csapatnám vele.

válasz erre

rDAVE

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ehhez illik OMA_Seriff profilképe.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

Pici a hatótáv de mondjuk egy ilyennek nem is kell nagyobb. Tengerparton rohangálni kiváló lesz sokaknak.

válasz erre

zender

6 hónapja, 1 hete és 6 napja

De nagy.

válasz erre