Elég sok lehetőségünk van, ha vírusírtót szeretnénk használni macOS alatt

2018. február 05.
2.1381
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az AV-TEST csapata gondolt egyet, és felmérték, hogy manapság milyen lehetőségeik vannak a macOS felhasználóknak, amennyiben vírusírtót szeretnének használni almás laptopjukon vagy PC-jükön.

Mindenek előtt szögezzük le, hogy a teszt remek ötlet volt, hiszen manapság már egyetlen platform sem védett a támadók ellen, így a macOS sem sebezhetetlen, igaz máig messze nem olyan sérülékeny, mint a Windows.

A projekt keretein belül két részre osztották a szoftvereket, az egyik szegmensben az otthoni felhasználók igényeit vették górcső alá, míg a másik oldal az üzleti osztály volt.

Az előbbi esetében 9-ből 6 megoldás 100%-ot teljesített, ami kiváló, köztük találuk például az Avast-ot, a Bitdefendert vagy éppen a Kaspersky-t. A maradék három közül a Comodo mellett nem tudunk elmenni szó nélkül, ugyanis alig 38%-ban volt sikeres a teszt végrehajtása.

Az üzleti felhasználóknál 4-ből 3 végzett hibamentes vírus kergetést, míg a negyedik McAfee Endpoint Security is 99,6%-ot produkált, tehát elmondható, hogy ott kiegyensúlyozottabb volt a verseny.

Elég sok lehetőségünk van, ha vírusírtót szeretnénk használni macOS alatt - 2. kép


Elég sok lehetőségünk van, ha vírusírtót szeretnénk használni macOS alatt - 3. kép

2 hozzászólás

Fikarc

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Na ilyet is ritkán látni macen.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Comodo messzire kerülendő...

válasz erre