Egyre jobban eltávolodnak egymástól az égitestek, a tudósok sem tudják, mi a magyarázat

2019. február 10.
4.8281
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Vészjóslónak hangzik, viszont nagyon valószínű, hogy valami nincs rendben a világegyetemünkkel, mivel a csillagok, a galaxisok, fekete lyukak és egyéb égitestek egyre távolabb kerülnek egymástól, sőt az idő múlásával ez a folyamat csak gyorsabbodik.

Nemrégiben publikálásra került egy tanulmány a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society-ben, melyből kiderül, hogy egy vadonatúj, roppant precíz mérést követően megerősítésre került a tény, hogy az univerzum egyre gyorsabban terjeszkedik, ami azt jelenti, hogy vagy valamilyen fontos számítást kihagytak a képletből, vagy szimplán a sötét energia kapcsán alakul valami a háttérben, amire az emberiség még nem jött rá.

Az új mérésben lényegében a csillagszerű kvazárok fényét vizsgálják, amelyek segítségével be tudják lőni, milyen távolságokra vannak a Földtől, ez által könnyebben tudunk tájékozódni, így született meg az imént részletezett probléma megállapítása is.

Egyelőre nincs magyarázat a világegyetem szélsebes terjeszkedésére, így elképzelhető, hogy magával a modellel kapcsolatban merült fel valami hiányosság, vagy a kiterjedés mértékének mérése során hibáztak.
5 hozzászólás

strogg

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Elég régóta tudjuk, hogy az univerzum gyorsulva tágul, és szépen egyre nőni fog a térköz az égitestek között, mi több atomi szinten, míg végül szétszakadnak majd azok is. Ez utóbbi feltételezés még, a tágulást viszont már évtizedek óta tudjuk. Kvázi a mérhető égitestek közötti növekvő térköz, csak egy jósolt, és most megfigyelt (beigazolódott) dolog csak. A "royal" itt ugye a brit tudósokat takarja ha jól sejtem

válasz erre

DjBasso

5 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hosszú évek óta erről a távolodásról van szó. A Monthly Notices of the Royal Astronomical Society játsza itt az Internet Explorert.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Szóval megint bebizonyosodott hogy elszámolták magukat.

válasz erre

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nem mintha minket bármiben is befolyásolna, gondolom.

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 2 hete és 3 napja

Hát aztán.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink