Egyre népszerűbbek a podcastek Spotify-on

2019. augusztus 02.
2.7341
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Spotify vezetősége az év elején 500 millió dollárt szánt a podcast tartalmi illetve technológiai felvásárlásaira, ami úgy fest máris kezd kifizetődni, ugyanis egyre népszerűbb ez a szegmens az alkalmazáson belül.

Épp a héten számoltunk be róla, hogy továbbra is exponenciálisan nő a Spotify előfizetők illetve ingyenesen használók száma, amit már csak tetéz az a tény, hogy a podcast szegmens népszerűsége is rohamosan fejlődik, ergo egyre több ilyet hallgatunk.

Konkrét számokat egyelőre nem publikált a vállalat, ám annyit elárultak, hogy az év eleji számokhoz képest a duplájára nőtt a hallgatók száma, de a tavalyi ugyanezen időszakhoz képest is 50% a növekedés.

Ez azt is jelenti,m hogy egy újabb területen éleződik a harc a Spotify és az Apple között, lévén több mint 10 éve még az almás cég volt a piac egyeduralkodója, ám mára már jó ha 50%-ot magáénak tud, emiatt pedig Cupertinoban is elkezdtek fejleszteni.
3 hozzászólás

Porthos

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Jó is a podcast, csak nagyon kevés a magyar nyelvű.

válasz erre

inkognito

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Megint divatosak lettek ezek és tényleg jók.

válasz erre

Vidoros

8 hónapja, 2 hete és 3 napja

Észrevettem én is magamon, hogy egyre többször hallgatok ismét podcastet. Videót nem nézek, de ezt szívesen hallgatom utazás közben, mindenféle témáról.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink