Egyre népszerűbb az Internet Explorer

2018. február 01.
1.9791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Mivel új hónap van, ezért sorban jönnek ki a januárral kapcsoaltos statisztikai adatok, amelyek közül a mobil operációs rendszer megoszlásról itt beszámoltunk, most pedig ejtenénk egy pár szót a böngésző piacról is.

Ebből az derült ki, hogy a Microsoft Explorer és az Edge is népszerű, sőt a továbbiakban is van bennük potenciál a riválisokkal szemben, de a Microsoft-nak van egy nagy problémája, amit nevezzünk csak egyszerűen Google Chrome-nak.

A keresőóriás megoldása elképesztő fölényben van mindenkivel szemben, ugyanis a desktop szegmensben 61,41%-ot birtokol, ami a 2017 decemberhez viszonyítva 0,74%-os növekedést jelent, kvázi 10-ből 6 gépen aktív használatban van.

Ezzel szemben az Internet Explorer 11,84%-a nagyon kevés, még úgy is, hogy ezzel képes vol elcsípni a második helyet a 10,85%-os Firefox-szal szemben, akire egyre nagyobb fenyegetést jelent az Edge (4,67%) és a feltörekvő Opera (1,64%) is.

A dolog pikantériája hogy hónapról hónapra jönnek ezek az érdekes adatok, de az Androgeek olvasók között továbbra is 0,68% az Internet Explorer részesedése. A Firefox 9,03%-ot, míg a Chrome 50,82%-ot tudhat magáénak köztetek.

Az adatokat köszönjük a NetMarketShare-nek.

Egyre népszerűbb az Internet Explorer - 2. kép

3 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Háhá de kemény! Durva a különbség az Androgeek és a Netmarketshare mérése között!

válasz erre

Harder

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Nagyon érdekes számok. Gondolom nem tudják kiszűrni hogy mi a robot meg ilyesmi. Ezek teljesen irreális adatok egyértelműen.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 3 napja

Én nem tudom hogy mér ez a cég de hogy valami nagyon félremegy az biztos. Az Androgeekes adatok sokkal elfogadhatóbbak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink