Egyre nagyobb bajban a Huawei: az ARM is bojkottálta a kínaiakat!

2019. május 23.
4.0721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő mértékű össztűz indult a Huawei ellen, amiről senki se gondolja, hogy a véletlen műve, lévén a háttérben a kínai gyártó szándékos ellehetetlenítése áll, mely az Android operációs rendszertől való eltiltással kezdődött a héten.

Ez azonban nem érintette túl fájdalmasan a gyártót, sőt az sem, hogy az Intel és a Qualcomm bojkottálták őket, azonban most olyan dolog történt, amire tényleg nem számíthatott és nem készülhetett fel a cég: az ARM Holdings chipfejlesztő is beszüntette minden üzleti kapcsolatát a kínaiakkal.

A The Verge magazin értesülései szerint ez azért különösen negatív fordulat, mert a Huawei által alkotott lapkák mind egy szálig ARM-technológiára épülnek fel - ezért licendíjat is fizettek a kínaiak -, de most, hogy az ARM beszüntette az együttműködést, így a vállalatnak a Kirin lapkák gyártását is le kell állítania, hovatovább felülírnia minden további fejlesztést, ami óriási kiesést jelenthet a számukra.

Az ARM lépése egyébiránt nem volt teljesen váratlan, hiszen bár egy japán tulajdonú cégről van szó, azonban a chiptervek Amerikában készülnek, tehát az USA szabályozása alá tartoznak, ami éppen elegendő volt a tiltáshoz.

Mint kiderült, az ARM csak az amerikai törvények betartása miatt döntött az üzleti kapcsolat megszakítása mellett, amire a Huawei azzal válaszolt, hogy érzik a politikai nyomást a háttérben, aminek bizonyára meglesz a maga következménye.
eltiltással kezdődött a héten.'>
6 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

techiii írta:
Nehéz időszak jön a Huaweinek de tuti kapnak állami támogatást majd
Az ARM-ot nem nagyon lehet állami támogatással kiváltani. Erre az architektúrára épül a mobilpiac többsége, még az iPhone is. A Hauwei fejlesztései is erre épülnek, nem csak mobilban, de a Huawei szerver processzorai is. Az ARM elvesztése sokkal nagyobb csapás nekik, mint a Google, Intel vagy Qualcomm. Eddig magabiztosan búcsút mondott mindenkinek a Huawei, de az ARM óta annyira nem hallani őket, hogy van B terv, valószínűleg bíztak abban, hogy az angol központú ARM nem fogja követni a szabályzást.

válasz erre

techiii

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Nehéz időszak jön a Huaweinek de tuti kapnak állami támogatást majd

válasz erre

rDAVE

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ha már egy amerikai törvény miatt egy japán tulajdonú angol cég sem ad el nekik licenct... Bármi is lesz ennek a vége a kínaiak rá fognak torzulni arra, hogy mindent a lehető legnagyobb mértékben függetlenítsenek. Tech hidegháborúznak majd egyet...

válasz erre

inkognito

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ez kemény.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Nincs más választásuk. Ez a törvény, be kell tartani.

válasz erre

Porthos

5 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ez egyre nagyobb szívás. Nem tudom hogy jönnek ebből ki...

válasz erre