Egyre közelebb kerülünk hozzá, hogy megismerjük az ősrobbanás utáni első csillagokat

2019. szeptember 15.
7.3951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Továbbra is rejtély övezi az ősrobbanást követő néhány százmillió évet, főleg az első létrejött csillagok esetében, amiket bár a mai napig nem sikerült megtalálni, viszont a technológiánk egyre fejlettebb, hogy kiszúrjuk őket.

Alapvetően már kihalt csillagokról van szó, amik közül az emberiség a saját szemével még egyet sem látott, viszont most egy nemzetközi csapat tízszeres javulást jelentett a Murchison Widefield Array (MWA) rádióteleszkóp által összegyűjtött adatok kapcsán, ami óriási előrelépésnek tekinthető.

A csapat 21 órányi nyers adatot gyűjtött a megfigyelés során, és egy sor új technikát alkalmaztak az elemzés finomításához. Az ősrobbanás utáni első csillagok megismerésével bőségesen kitárulna az emberiség tudása az asztrofizika és a kozmológia tekintetében.

A csapat egy kifejezett semleges hidrogénkibocsátást követ figyelemmel a vizsgálat során, azonban ezt a jelen különösen nehéz monitorozni, hiszen kifejezetten gyenge jelet ad, ráadásul megannyi égitest és galaxis blokkolja a tiszta rálátást.
3 hozzászólás

betyár

4 éve, 11 hónapja és 24 napja

Sajnos én fel nem tudom fogni h ez miért is hasznos nekünk.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 11 hónapja és 25 napja

Amíg azt sem tudjuk megoldani hogy a mostani helyzetből kilábaljunk, addig ezek a kutatások nem túl bölcs időtöltésnek tűnnek... szomorú smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 11 hónapja és 25 napja

Sajnos úgysem megyünk vele semmire, nem fogjuk tudni hasznosítani az információkat...

válasz erre