Egyre drágább okostelefonokat vásárolnak maguknak az emberek világszerte

2017. október 25.
3.2471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes kutatást hozott nyilvánosságra a Gfk, amiből kiderült, hogy éves szinten elképesztő mértékű növekedést mutatott az okostelefonok eladási ára, ami messze nem azt jelenti, hogy drágultak volna a készülékek.

Sokkal inkább azt, hogy az emberek döntenek az egyre drágább modellek mellett, és ez az arány folyamatosan emelkedik, így csak a harmadik negyedében 7 százalékkal több pénzt költöttek okostelefonokra az emberek, mint amennyit tavaly ilyenkor.

Éves szinten egyelőre még nem ilyen nagy a szórás, de a növekedés összegszinten is jól látható, így míg 2016-ban egy átlagos személy 306 dollárt költött okostelefonra a világon, addig idén ez az arány már most 324 dollár, vagyis megközelítette a 2013-ban mért 332 dolláros átlagot.

Hogy biztosan csak több telefont vesznek az emberek? A Gfk adatai szerint nem, hiszen az idei harmadik negyedévben világszerte csökkent az eladott okostelefonok száma, méghozzá 367 millió darabra, amiből csak Európa nyugati része 31 milliót produkált, mely átlagosan 7 százalékos visszaesés a tavaly ilyenkor mért eredményhez képest.

A piackutatás tisztán rávilágít arra is, hogy az emberek többsége egyre jobban érdeklődik a felső-, vagy a felső-középkategória iránt, amit jól mutat, hogy már minden nyolcadik okostelefon 900 dollár feletti árkategóriát képvisel, ami tavaly ilyenkor csak minden 16. készülékre volt jellemző!
2 hozzászólás

Harder

7 éve, 15 napja

Nem rossz tendencia! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 15 napja

Van itt pénz...

válasz erre