Egymillió forintos hajlítható mobilt dob piacra a Huawei - Google-szolgáltatások nélkül!

2020. február 24.
3.4441
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Hiába maradt el az MWC 2020, a Huawei nem engedett a lehetőségből, hogy ország-világ előtt prezentálják vadonatúj termékeiket, így az alábbiakban listázzuk is számotokra a friss bejelentéseket.

Kezdődött a sor a Mate Xs-sel, amely hajlítható mivoltával igyekszik felhívni magára a figyelmet. Összecsukva 6,6, a mobilt kihajtva 8 colos kijelző tárul elénk, illetve a hajlítható telefonok rákfenéjére, a zsanérra is különös odafigyelést szenteltek, mivelhogy cirkónium-ötvözettel vonták be, ami még a titánium-ötvözetnél is erősebb. Továbbá 8 GB RAM és 512 GB tárhely vár minket.

Egymillió forintos hajlítható mobilt dob piacra a Huawei - Google-szolgáltatások nélkül! - 2. kép

No de mi változott a sima Mate X-hez mérten? 5G-s Kirin 990 chip ketyeg a masina szívében, ami jókora erőtöbbletet fog biztosítani. Ezenfelül három hátsó kamera fogad minket: egy 40 MP-es főmodul, 8 MP-es telefotó, valamint egy 16 MP-es széleslátószögű. Különlegesség még a 45-szörös zoomolási lehetőség, viszont itt jön a feketeleves: a magyar ár egymillió, azaz 999 000 forintra rúg. Végül, de nem utolsó sorban, 4500 mAh-s aksi van benne, amivel nagyjából 7 és fél óráig bírja a telefon. A Google szolgáltatások természetesen nem elérhetőek rajta.

Továbbra is az 5G-s Kirin 990 chipes készülékek sorában maradva mutatták be a MatePad Pro tabletet, amely kifejezetten könnyű (kevesebb mint fél kilogramm), illetve a képernyő-készülékház arány is 90%-ra tehető. Négy hangszóró és öt mikrofon (négy elől, egy hátul) van benne, tollat is használhatunk hozzá. Itt magyar árról még nincs infó, de jócskán olcsóbb lesz a Mate Xs-hez viszonyítva, lévén 550-700 eurós árról szól a fáma - a toll és a billentyűzetes tok extrának minősül, 100 és 200 euróért.

Egymillió forintos hajlítható mobilt dob piacra a Huawei - Google-szolgáltatások nélkül! - 3. kép

Végül a friss hardverek terén prezentálták a Huawei emberei a MateBook X Pro és D laptopokat is. Az 1500-2000 eurós MateBook X Próhoz 10. generációs Intel Core i7 procit és érintőképernyőt is hozzácsaptak. Különlegessége, hogy a Huawei telefont elég csak melléjük tenni, és máris intézhető az adatátvitel. A MateBook D15 és D14 esetében választhatunk az Intel Core i7 és az AMD Ryzenje között, eltérő a kettő kijelzőmérete, valamint van egy rejtett kamera is, amely csak akkor ugrik elő, ha használjuk.

Főként irodai használatra célozzák ezeket a gépeket, a tervek szerint pedig 650-950 euró között lesz megvásárolható a széria, bár magyar árakat még nem kaptunk.

Egymillió forintos hajlítható mobilt dob piacra a Huawei - Google-szolgáltatások nélkül! - 4. kép

7 hozzászólás

Direktor

1 hónapja, 1 hete

Ezt az árazást nem értem. Egyszerűen indokolatlan.

válasz erre

muki

1 hónapja, 1 hete

Mate XS-t kérek. Kettőt!

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 1 hete

WHAT??????

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 1 hete

Eléggé megszaladt a cerka az árképzésnél. Android Apps nélkül... Merész...

válasz erre

login_password

1 hónapja, 1 hete

Ezen csak nevetni tudok. Ennyiből veszek egy macbook airt és még mellé egy iphonet.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete

A Mate XS beteg, de a laptopok királyak.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete

Végleg elgurult a gyógyszer!

válasz erre