Egyetlen kábel elszakadása miatt két napig nem volt internet Mauritániában

2018. április 11.
3.4291
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Néha bele sem gondolunk abba, hogy mennyire természetes manapság az, hogy bármerre is járunk, képesek vagyunk csatlakozni a világhálóhoz, ami bizonyos fejlődő országokban, de főként Afrikában például még messze az álom kategóriába sorolható.

Jól bizonyítja mindezt a The Verge magazin beszámolója, akik most idézték fel azt a március végén történt esetet, ami Nyugat-Afrikában, azon belül is Mauritániában történt, ahová az óceán mélyéről, egy vastag kábelen keresztül érkezik az internetszolgáltatás a tengerentúlról.

Ennek az óriási, ACE névre keresztelt kábelnek sikerült úgy megrongálódnia a napokban, hogy a történtek hatására 48 óráig egyáltalán nem volt internetkapcsolat az egész országban, sőt a környező mintegy tíz államban is súlyosan romlott a szolgáltatás minősége, ami jól mutatja, hogy milyen fejletlen még arrafelé az infrastruktúra.

Persze nem árt kiemelni, hogy míg egy ilyen kiesés például hazánkban anarchiához közeli állapotokat eredményezne - lévén már majdnem minden és mindenki internetfüggő -, addig Afrikában ebből alig vettek észre valamit az emberek, hiszen arrafelé még nem általánosak az okostelefonok, sőt internetkapcsolat is szinte csak központi helyeken van.
1 hozzászólás

VDemon

6 éve, 5 hónapja és 22 napja

Azért ennyire nem szörnyű a helyzet Afrikában sem. mosolygó smiley Ha nálunk elszakadna a kábel, nálunk is ez lenne.

válasz erre