Egyes emberek már születésüktől fogva COVID-19-re való rezisztenciával rendelkezhetnek

2021. október 19.
88.4421
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A COVID-19 elleni genetikai ellenállás eddig kiaknázatlan erőforrást jelenthet a vírus elleni küzdelemben - állítják nemzetközi szakértők egy új jelentésben, amit a minap publikáltak a kutatók.
 

A természetes rezisztenciát biztosító géneket más fertőzésekben, többek között a HIV-ben és a norovírusban is azonosították, és lehetőséget adhatnak a COVID-19 jobb megértésére, valamint jobb kezelések és vakcinák kifejlesztésére.

A Nature Immunology című szakfolyóiratban ma közzétett perspektíva a már meglévő gazdag ismeretanyagra támaszkodik, hogy megvizsgálja azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják az egyén súlyos kimenetelű betegségekre való fogékonyságát, valamint azokat a tényezőket, amelyek veleszületett rezisztenciát eredményezhetnek.

Az új tanulmány szerzői azt sugallják, hogy a COVID-19 klinikai változékonysága talán genetikai tényezőkkel magyarázható, ergo ezért fejti ki jobban a hatását egyik-másik embernél. A csoport reményei szerint a vizsgálat eredményei új COVID-terápiák kifejlesztéséhez vezethetnek, és bíznak benne, hogy tanulmányuk utat nyithat a SARS-CoV-2 fertőzést blokkoló, racionálisan újszerű gyógyszerek kifejlesztéséhez.
5 hozzászólás

TEchie

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

De durva hogy mire képes a természet.

válasz erre

Levi87

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Teljesen nyilvánvaló volt hogy ez így lesz.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Érdekes. Még nagyon keveset tudunk erről.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

A mutánsokra is? Mert az akkor igen kemény.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nyilván ez várható is volt.

válasz erre