Egy volt űrhajós szerint az űrturizmus nem lesz olyan jó móka, mint amilyennek sokan hiszik

2018. június 26.
7.4441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre többször és egyre több helyről hallani, hogy az elkövetkezendő néhány évben az igazán tehetősek nem a Bahamákra mennek majd nyaralni, hanem egyenesen az űrbe, hiszen az úgynevezett űrturizmus az emberiség mindennapjainak a részévé válik.

Anna Fisher, a NASA egykori űrhajósa szerint azonban ő nem ennyire optimista a kérdéses kirándulások sikerét illetően, hiszen tapasztalt asztronautaként jól tudja, hogyezek a túrák nem lesznek olyan szórakoztatóak, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Fisher a Telegraph magazinnak nyilatkozva kiemelte, hogy nem véletlenül tart éveken át az űrhajósok kiképzése, hiszen egy ilyen útra tényleg fel kell készülni, lévén olyan problémákkal találkozhatnak odafent az emberek, mint az űrbetegség, ami az általános hányinger mellett hallucinációkat, illetve az alapvető tájékozódás teljes zavarát idézheti elő.

Az asztronauta hozzátette továbbá, hogy számára az óriási felkészülés ellenére is nagyon rossz élmény volt az első űrutazás, hiszen a perceken át tartó 3G gyorsulás után a hirtelen leállás, majd a súlytalanság olyan erőkkel hatott a testére, hogy hálát adott az égnek, hogy előtte semmit sem evett.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Mint mindennek, ennek is megvannak a mellékhatásai, biztos vagyok benne. De a hullámvasútnak is megvannak. Nem kell ebbe sokat belelátni, akinek van pénzre rá, le fogja ****ni hogy éppen hányt egyet vagy nem.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Nem hinném hogy ugyanarról beszél ez az űrhajós, mint amiről űrturizmus címén szó van. Arról nem is beszélve, hogy már eddig is mentek fel civilek pénzért, oroszok folyamatosan visznek fel embereket, maximum pár hetes felkészítés után.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 3 hónapja és 2 napja

Azért gondolom elég jelentősen változtak a körülmények már azóta mióta ő fent volt. mosolygó smiley Meg ezek más járművek is lesznek.

válasz erre

Direktor

6 éve, 3 hónapja és 2 napja

Gondolom azért rengeteg szimulátorozás vár rájuk előtte.

válasz erre

marco

6 éve, 3 hónapja és 2 napja

Majd beveszek előtte egy dedalont.

válasz erre