Egy volt űrhajós szerint a jövő asztronautáinak földtanból is képzést kéne kapniuk

2019. szeptember 12.
6.4641
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Harrison "Jack" Schmitt az egyetlen geológus, aki valaha a Hold felszínére lépett, az Apollo-17 küldetés berkein belül tevékenykedő asztronautának pedig megvan a véleménye a jövő úrhajósait illetően.

Szerinte ugyanis a NASA-nak és a többi űrügynökségnek gondot kéne rá fordítania, hogy az asztronauták geológiából is képzésben részesüljenek, ugyanis nincs lemeztektonika a Holdon, és a szél, a víz és az áramló jég eróziós hatásai sem képezik a Föld felszíni evolúciójának legnagyobb részét.

Következésképpen a Hold a belső Naprendszer korai történetének archívumát képviseli, egy milliárd éves időszakban, amelybe beletartozik az is, amikor a Föld stabilizálódott olyan szinten, hogy képes legyen fenntartani az életet, éppen ezért szerinte nagy szükség lenne, hogy megértsük a "szomszédunk" (Hold) mibenlétét, hogy tovább bővítsük a tudástárunkat e téren.
4 hozzászólás

Levi87

9 hónapja, 1 hete

Az mondjuk tény hogy akik idegen bolygókra mennek, azoknak nagyon képzettnek kell lennnie minden téren, de szerintem erre szakembert fognak inkább küldeni pluszban a csapattal.

válasz erre

techiii

9 hónapja, 1 hete

Ez érthető.

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 1 hete

Logikus amt mond, de azért nem minden küldetéshez kell ez a tudás.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 1 hete

Hát igen, ez kicsit olyan mint a bicikliseknek a kresz.

válasz erre