Egy vizsgálat szerint az Instagram előnyben részesíti a félmeztelen fotókat

2020. június 18.
8.1451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő vádakat vágott az Instagram fejéhez egy friss kutatás, a nonprofit szervezetként bejegyzett Algorithm Watch ugyanis kijelentette, hogy vizsgálataik szerint az Instagram előnyben részesíti azokat a képeket, melyeken félmeztelen emberek vannak.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ezek a fényképek sokkal jobb eséllyel jelennek meg a felhasználói hírfolyamban, noha fontos kiemelni, hogy a kutatók kifejezetten kis mintával dolgoztak, ezáltal mindössze 26 Instagram-csoportot választottak ki, akik 37 influenszert kezdtek el követni a közösségi oldalon, majd folyamatosan töltögettek egy táblázatot, amiből az derült ki, hogy a félmeztelen képekkel sokkal gyakrabban találkoztak, mint a hagyományos bejegyzésekkel.

Az Instagram szóvivője természetesen határozottan elutasította a felmérés eredményeit, ezáltal kiemelte, hogy a kutatók az algoritmus ismeretének hiányában tették ezt a kijelentést, márpedig a hírfolyamukat működtető rendszer rendkívül összetett, és megszámlálhatatlanul sok nézőpontot vesz figyelembe a bejegyzések kiválogatásakor.
3 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 2 hónapja

Akik influenszernek nevezett naplopókat követnek, azoknak a köreiben el is hiszem hogy ilyen eredmény jön ki. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 2 hónapja és 1 napja

Naná, hogy tagadják, pedig tuti tisztában vannak vele.

válasz erre

betyár

4 éve, 2 hónapja és 1 napja

Na igen, ha többet mutatsz akkor több a like is.

válasz erre