Egy vállalat luxushajói jobban szennyezik a levegőt, mint az összes európai autó együttvéve

2019. június 13.
3.4541
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Carnival Corporation, a világ legnagyobb luxushajó üzemeltetője közel 10-szer több kén-oxidot bocsátott ki az európai partok körül, mint a több mint 260 millió európai autó együttvéve, 2017 összegészében.

Egy friss elemzés mutat rá a megdöbbentő adatra, melyből kiderül továbbá, hogy Spanyolország, Olaszország, Görögország, Franciaország és Norvégia azok az európai országok, amik a leginkább ki vannak téve a kén-oxidok általi légszennyezésnek, főképp azért, mert a kontinens leginkább látogatott turistaországairól beszélhetünk.

Az is közrejátszik, hogy kevésbé szigorú tengeri kéntartalmú tüzelőanyag-előírásokkal rendelkeznek ezek a nemzetek, amelyek lehetővé teszik a hajók számára, hogy a legszárazabb kéntartalmú tüzelőanyagot is elégessék a partok mentén.

A statisztika lebontható úgy is, hogy 47 hajó, ami az említett cég birtokában van, annyi kén-oxidod bocsát ki, amennyit 100 millió autó együttesen - természetesen ez fokozza az emberi egészséget fenyegető kockázatokat, és hozzájárulnak a szárazföldi és vízi környezetben a savasodáshoz.

Egy vállalat luxushajói jobban szennyezik a levegőt, mint az összes európai autó együttvéve - 2. kép

4 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 9 napja

Az komoly! Hát ezen el kéne gondolkodni az illetékeseknek, azt hiszem.

válasz erre

Harder

1 éve, 9 napja

Ez elképesztő bakker!

válasz erre

Direktor

1 éve, 10 napja

Ez nagyon durva! Sosem gondoltam volna!

válasz erre

zender

1 éve, 10 napja

Aztarohadt!

válasz erre