Újabb kutatás bizonyítja, hogy a zsíros ételek fokozzák a daganatképződést

2022. május 18.
45.7271
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Egyre több kutatás foglalkozik a rák és az étrend közötti kapcsolattal - ki is mutatták, hogy közvetlen kapcsolat van a magas zsírtartalmú étrend és a nitrogén-monoxid-szint között, ami egyértelműen előrejelzi a rákos megbetegedések megnövekedett kockázatát.
 

Az már szinte világos, hogy az étkezési szokások javíthatnak, de egyúttal ronthatnak is a genetikai hajlamon, az ACS Central Science szaklapban megjelent tanulmányban egy kísérletet mutattak be, ami bizonyítja a fenti állításokat. A kutatók egerekkel kísérleteztek, összevetették az emlőrákos egerek tumorogenitását az alacsony és a magas zsírtartalmú étrendet követő állatok között.

Az eredmény vizsgálatakor a nitrogén-monoxid szintjét is ugyanúgy figyelemmel kísérték: a magas zsírtartalmú étrenden lévő egerek nitrogén-monoxid szintje a daganat mikrokörnyezetében egyértelműen növekedésnek indult. Végeredményként a daganatok előfordulása, növekedése és a nitrogén-monoxid, illetve a zsíros ételek között egyértelmű a kapcsolódási pont, ez pedig mindazoknak igencsak rossz hír, akik rendszeresen fogyasztanak (túl) zsíros ételeket.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez egy csapás az én étrendemet nézve.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 5 napja

Hát sajnos én ezt eddig is tudtam, ezt nem kell kutatni!

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Sajnos ezt laikusként is sejtettem. Pedig nincs is jobb egy jó oldalasnál...

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink