Egy új technológiával akár 40 Gbps-ra is növelhető az USB adatátviteli sebessége

2018. január 17.
1.3341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő módon fejlődik a technológia az USB alapú adatátviteli sebesség kapcsán, így a szabvány mögött álló szervezet hamarosan elkészül a legújabb típussal, ami képes lesz arra, hogy akár 20 Gbps-mal kergesse az adatokat az eszközök között.

Az USB 3.2 által elért eredmény természetesen önmagában már nem rekord annak fényében, hogy az Intel Thunderbolt 3 simán hozza a 40 Gps-ot is, azonban a CNET cikke szerint a háttérben már most újabb ugrásra készülnek az USB szabvány megálmodói, lévén Jeff Ravencraft szerint USB-C kábelekkel a következő generációs USB is elérheti ezt a 40 gigabit/másodperces adatátviteli sebességet.

Hogy mindez mikor válhat valósággá, az egyelőre még kérdéses, ellenben mivel jelenleg még az USB 3.2-es szabvánnyal ígért 20 Gbps-os adatátvitel sem elérhető a mezei felhasználók számára, ezért bizonyára éveknek is el kell telnie ahhoz, hogy mindez realizálódjon.
2 hozzászólás

technomancer

6 éve, 8 hónapja és 23 napja

TEchie írta:
Mindig kijönnek ezek a számok, de én még sosem tudtam ennyivel adatot átvinni. röhögő smiley
Ezek ilyen elméleti limitek, nekem sem sikerült még soha. Sőt, 1gbps-sel sem. röhögő smiley Mindig csak megabyteok vannak.

válasz erre

TEchie

6 éve, 8 hónapja és 23 napja

Mindig kijönnek ezek a számok, de én még sosem tudtam ennyivel adatot átvinni. röhögő smiley

válasz erre