Egy új Malware szedi Mac áldaozatait

2017. január 05.
3.2281
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A kiberbűnözés újabb áldozata ezúttal nem egy ország vagy egy bank, az újév első napjaiban egy brand, nevezetesen az Apple felhasználótábora a fenyegetett, ezúttal egy malware személyében.
 

A Malwarebytes nevű biztonsági cég hívta fel az új malware-re a figyelmet, ami mind a Safari-ban mind a gyári Mail app-ban képes támadni. A támadás során kihasználja a Mac-ben lévő RAM mennyiségét, ráadásul olyannyira, hogy más processznek már nem jut, így az eszköz lefagy és megtörténik a crash.

A kártevő működési elve pofonegyszerű. Folyamatosan új e-mail jegyzetet készít addig, amíg a rendszer már nem tudja kezelni a task-okat és összeomlik. Szerencsére a védekezés is egyszerű, hiszen mielőtt aktiválódna a malware, egy e-mailt kap a felhasználó, amiben egy linkre kell kattintani.

Ha az alábbi két feladótól kapnánk levelet: dean.jones9875@gmail.com és amannn.2917@gmail.com, mindenképpen töröljük megnyitás előtt, hiszen ezzel megtudjuk védeni a Mac gépünket.

A Malwarebytes elmondása szerint az Apple a legutóbbi bétában (Mac OS 10.12.2) már fixálta ezt a sebezhetőséget, így aki ezt a verziót használja, a cikkben említett fenyegetéstől mentes.
3 hozzászólás

Santonio

6 hónapja, 5 napja

Macesek mindig frissítenek szinte azonnal úgyhogy ez valószínűleg viszonylag kevés embert érit.

válasz erre

Fikarc

6 hónapja, 5 napja

Hmmm hol a híres vírusmentesség?

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 5 napja

Az mondjuk szép kis vírus.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink