Egy új javaslat szerint nem elpusztítani kell a Földet fenyegető aszteroidákat, hanem felszeletelni azokat

2021. október 18.
94.1161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy újonnan bemutatott modell azt javasolja egy olyan aszteroida fenyegetésének kezelésére, amely elég nagy ahhoz, hogy komoly károkat okozzon a Földnek, hogy apránként bontsuk szét azt.
Advertisement

Előbb vagy utóbb a Földet minden bizonnyal eltalálja egy aszteroida, amely elég nagy ahhoz, hogy komoly károkat okozzon. Számos ötlet létezik ennek kezelésére, de a legtöbbjük rengeteg felkészülési időre épül. A Kaliforniai Egyetem Santa Barbara-i Kísérleti Kozmológiai Csoportjának tagjai úgy írják le az alternatívájukat, hogy a bolygók védelmének gyakorlatias és hatékony módszere, amely rendkívül rövid időskálán teszi lehetővé az elhárítást.

Emellett nem igényel semmilyen fejlett új technológia feltalálását, például olyan lézereket, amelyek elég erősek ahhoz, hogy az űrsziklákat elpusztítsák. Philip Lubin és Alexander Cohen professzorok azt javasolják, hogy egyfajta aknamezőt hozzanak létre egy közeledő objektum útjában, amely 10-30 centiméter széles és 2-3 méter hosszú "penetrációs rudakkal" van tele.

A rudak egy része dinamittal lenne megtöltve. A robbanóanyag és a sebesség, amellyel az aszteroida ezeknek a rudaknak ütközik, a professzorok szerint széttöri azt. A velünk ütközési pályán lévő tömeg nem fog változni, de nem is csapódik be teljesen. Ehelyett egy sor elég kicsi objektumot fogunk kapni, amelyek felrobbanhatnak, amikor a légkörbe csapódnak.

Az aszteroidadarabok ház nagyságú vagy annál kisebb objektumokként érkeznek majd - amelyek ijesztőnek bizonyulhatnak azok számára, akik nem számítanak rájuk, de nem okozhatnak nagy kárt.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 14 napja

Fikarc írta:

Ugyanez a film jutott eszembe! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

2 éve, 7 hónapja és 14 napja

Roppant mód örülök hogy van terv a kihalásunk megúszására. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 14 napja

Persze, nekem is lennének ötleteim, meg szerintem sokaknak, csak épp nem biztos hogy könnyen kivitelezhető. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

2 éve, 7 hónapja és 14 napja


válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Így legyen! mosolygó smiley Nekem mindegy csak éljünk túl. röhögő smiley

válasz erre

techiii

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Érdekes koncepció.

válasz erre