Egy új hackertámadás miatt nyerőgépként ömlik a pénz a bankautomatákból

2018. január 31.
1.8261
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Jackpotting névre keresztelte az amerikai titkosszolgálat azt az új módszert, aminek részeként ismeretlen hackerek többször is képesek voltak úgy manipulálni pénzkiadó automatákat, hogy azok konkrétan nyerőgépeket megszégyenítve ontották magukból a bankjegyeket.

A The Verge magazin beszámolója szerint a hatóságoknak egyelőre még nem sikerült elfogniuk azokat a tetteseket, akik az Egyesült Államokban több ATM-et is hasonló módszerrel törtek fel, de arra már rájöttek, hogy miként dolgoznak a bűnözők, akiknek nem elég távolról hozzáférniük az automatákhoz.

A titkosszolgálat közleménye szerint a bűnözőknek fizikailag is érintkezniük kell a géppel a módosítás érdekében, sőt fel kell tenniük rá egy kártékony kódot, de ha ezt valaki sikeresen megvalósítja, akkor az automatából a fertőzés után úgy ömlenek majd a bankjegyek, mint egy pénznyerő gépből.

A lap szerint az új módszert egy globális bűnözőcsoport dolgozhatta ki, hiszen az eddig regisztrált hat támadás nemcsak Amerikában történt, mert Európában és Ázsiában is találkoztak hasonló esetekkel, aminek részeként már most több mint 1 milliárd dollárt loptak el az elkövetők.
4 hozzászólás

technomancer

1 éve, 13 napja

És az a legdurvább hogy gondolom valami tök egyszerű, darkweben párszáz dollárért megvehető egyszerű szkripttel megy az egész.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 13 napja

Vicc amit ezekkel az ATM-ekkel lehet művelni. Csomón még mindig XP (!!!!) fut, az milyen már?

válasz erre

zender

1 éve, 13 napja

Az azért elég kemény pénz! Hogy nem buknak le? Már minden rommá van kamerázva.

válasz erre

Fikarc

1 éve, 13 napja

Valaki megszerezhetné nekem is a programot!

válasz erre